Re:public

 

Jag har blivit redaktör för det fantastiska samhällsmagasinet Re:Public! Det drivs på ideell basis av ett gäng journalister och fotografer och nu har jag fått den stora äran att vara en av dem. Förutom att Re:Public skapar viktig och angelägen journalistik är den också den tveklöst snyggaste tidning jag vet. Eller som DN recenserat: "Bättre och fräckare än det mesta". Är mycket glad, stolt och förväntansfull över detta!

Från tidningenrepublic.se:
"Re: public är en ung och vass reportagetidning i mötet mellan samhälle och kultur, Sverige och världen. Istället för att publicera krönikor och essäer fokuserar vi på det dokumentära berättandet. Vi letar alltid efter perspektiven och historierna utanför nyhetsströmmen. Det är en journalistik som är både svår och dyr att producera eftersom det kräver tid, närvarande på plats och en ifrågasättande blick. 

Fotografiet har en särskild plats i Re:public. Vi är en av få tidningar i Sverige som konsekvent satsar på dokumentära bildreportage. Vi månar inte bara om de ämnen som är viktiga att berätta, utan också hur de berättas och av vem. Många av våra grävande reportage har plockats upp och spridits via andra medier efter att de publicerats i Re:public – ett exempel är debatten om Reva, ett ord som inte fanns i gemene mans medvetande förrän Re:public uppmärksammade polisens nya metoder att effektivisera arbetet med att avvisa papperslösa under hösten 2012."

2013-11-21